Uit voorraad leverbaarWie wel eens iets via internet koopt (en wie doet dat nu niet in deze pandemie), kan direct de status van het product bekijken. Is het direct leverbaar, uit voorraad, of is het tijdelijk niet leverbaar?

Als ik het vergelijk met de dienstverlening die de kerk is, zie ik wel overeenkomsten. Wat ik wil leveren uit voorraad ‘in nabijheid van mensen’, wordt uitgevoerd in afstand nemen en mondkapjes of getoond via de digitale snelweg. Ik lever zo goed mogelijk uit. Al denken sommigen misschien dat ik tijdelijk niet lever.

Werkend voor de kerk, voor de jongeren, kan ik thema’s voorbereiden, bedenken, in voorraad zetten. De onzekerheid over wanneer ik het kan leveren maakt het niet gemakkelijker. ‘Direct leverbaar’ is wel het persoonlijk (telefonisch) contact met jongeren. Het raakt me dat sommigen vinden dat ze geen perspectief hebben. Anderen zetten er nog steeds studerend de schouders onder. Ze zijn ook nog eens beschikbaar in de supermarkt of de zorg. Net voor de grote lockdown, hebben jongeren van M25 Haaksbergen nog ruim 225 euro bij elkaar verdiend voor De Wonne Glanerbrug. Een fantastisch resultaat en gevoel!

Het kind is geboren, het jaar 2022, is nog nat. Maria en Jozef gaan, gewaarschuwd door een engel, op de vlucht naar Egypte, om later weer terug te keren naar Nazareth. Daar groeit Jezus op. Om later hoop en geloof uit te leveren. Dat is de nieuwe kans die ons geloof ook u en mij weer zal aanbieden. Ik wens u geluk en gezondheid toe.

Ans te Lintelo
Jongerencoördinator JP Maria Vlucht en Zuidoost Twente

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Wie in de schaduw Gods mag wonen
door
past. werker Frank de Heus
Vrij zijn
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP