Verheugt u!



Verheugt u! 
Getuigen van het licht Johannes 1,6-8,19-28

Wij naderen de geboorte van Jezus, Hij die redt. Emmanuel, God met ons. Johannes geeft hiervan een getuigenis. Niet hij was het Licht, maar hij moest getuigen van het Licht.

Ook wij worden opgeroepen, u, jullie, ik, om van dat licht te getuigen. Getuigen in ons geloof van dat Licht dat in onze wereld kwam. Is gekomen gisteren, heden en naar de toekomst toe. Jezus het Licht van de wereld.

Een dierbaar geworden lied voor mij heeft het zo mooi verwoord. "Uit uw hemel zonder grenzen komt Gij tastend aan het Licht, met een naam en een gezicht even weerloos als wij mensen."
In onze kwetsbaarheid mogen wij getuigen van dat Licht. Getuigen in ons zo duistere wereld. Om zoals Jezus een weg ten leven te gaan om het duistere tot licht te brengen.

Maria mocht dat licht in haar dragen. Ter wereld brengen. In haar lofzang zingt zij het uit, Met ziel en zaligheid zingt zij, bidt zij waarom dat Woord vlees is geworden. Recht en gerechtigheid in onze wereld.

Dat wij recht doen aan in barmhartigheid, tot in lengte van dagen. Omdat wij in dat Woord ons staande houden, in onze getuigenis, in woord en daad. Zijn milde erbarming indachtig.
In dat Licht dat in ons leven kwam, komt, wens ik u een Zalig Kerstfeest. Vrede en alle goeds!

Willy Rekveld, parochievivaris

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Blijf in mij
door
parochievicaris Willy Rekveld
De anderen
door
Dick Kohlwey

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP