Zalig Pasen!


"Ik heb de Heer gezien"
Op Paasmorgen horen we dat van Maria Magdalena. Onschuldig hadden ze Jezus opgepakt en de dood ingejaagd. Weet u trouwens waarom dat was?
Hoe dan ook. Enkele leerlingen hadden het gestorven lichaam van het kruis gehaald en in een graf gelegd. Maria Magdalena kon er niet mee leven dat Jezus was vermoord. Dat degene aan wie zij haar leven had te danken in de dood was. Ze was daarom in het duister van de vroege morgen naar het graf gekomen. Om te zoeken, te rouwen. Zijn graf bleek leeg.
Jezus kent de weg in het leven, en kennelijk ook uit de dood. Hij die het sterven niet uit de weg was gegaan, was uit de dood weggegaan. Hij is de weg, en de uitweg.

"Ik heb de Heer gezien"
De vreugde van ons paasgeloof is dat Jezus leeft. Niet louter voor zichzelf, maar om altijd en overal met ons mee te leven. De vreugde van ons geloof is ook dat wie zich toevertrouwt aan Jezus zelf opnieuw leeft. En met Jezus het lef en de kracht heeft om opstandig te zijn.

Want ‘gezien de Heer’ is ons paasgeloof niet alleen vreugde dat Jezus leeft, maar ook verzet tegen doodsheid en tegen al wat ons leven bedreigt.
Gezien de Heer durven wij alles onder ogen zien. En zullen ook wij niet bang zijn om los te laten, onszelf te geven en anderen te vergeven. En om op te staan tégen armoede en ongelijke kansen.
Gezien de Heer is Pasen zowel vreugde over zijn leven als opstand tegen bestaan waarin niet wordt gedeeld en gezorgd. Jezus noemde Maria Magdalena bij haar naam. Zo wist ze dat het de Heer was die ze had gezien.

Laten wij ons door hem aanspreken? En zullen ook wij, gezien de Heer, leven op leven en dood om alle leven te dienen?

Zalig Pasen!

Paul Daggenvoorde, pastoor

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP