Gerardus Majellabedevaart 2022


De Gerardus Majellabedevaart 2022

Het was de honderd-en-tiende bedevaart in Overdinkel. Pastor Rekveld ging voor in de openingsviering van het Triduüm op donderdagavond 13 oktober.
Voor hem was het de tiende keer. Hij heeft de geloofsgemeenschap een icoon aangeboden, gemaakt door Wilna Monninkhof. Pater Wilhelm, een van de paters van Bardel, heeft de icoon onthuld en daarna is hij plechtig ingezegend. Daarmee was het een afscheid van de paters van Bardel bij de Gerardus Bedevaart een feit.

Op vrijdag 14 oktober was de kerk open voor stiltegebed. Er is best veel gebruik van gemaakt, getuige het aantal kaarsen dat er brandde.
Op zaterdagavond 15 oktober verzorgde koor Dynamique een inspirerende en vrolijke eigentijdse viering in de kerk. Dynamique verstond de kunst om met Duitse liedjes het Oktoberfest en de Gerardus Majellabedevaart met elkaar te verbinden.

Op zondag 16 okober was het prachtig herfstweer voor de viering in het park en de aansluitende processie.
Met parochievicaris Willy Rekveld en diaken Jan Kerkhof Jonkman, een prachtig koor en vele vrijwilligers. Vier jubilarissen uit Twente werden gehuldigd. Voor Robert Konter uit Overdinkel was het ook een speciale bedevaart. Hij werkt al vijftig jaar mee aan de bedevaart, eerst als misdienaar en nu voor allerlei algemene zaken.

De boterkoek van de Heideploeg was snel uitverkocht, er was veel te zien bij het devotionaliakraampje, er werden veel kaarsen gebrand en kinderen konden worden geschminkt en lekker spelen, stenen schilderen en broodjes bakken. Kortom, het was weer een geslaagde bedevaart!


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP