Impressie Lonneker Passie 2023


De Lonneker Passie, die vrijdag 31 maart 2023 werd gehouden, was een prachtige gebeurtenis. Het was de hele dag spannend of het door kon gaan, maar tenslotte bleef echte regenval uit.

Veel mensen, veel creativiteit
Zo’n driehonderd mensen waren om 19.00 uur naar de Lonneker molen gekomen.  De toneelvereniging Kameleon verbeeldde daar Het Laatste Avondmaal op indrukwekkende wijze. Vanaf de molen ging de mensen, voorafgegaan door twee vertellers, t.w. Maaike Schepers en Truus Engbers, in processie door het dorp langs 14 verschillende plekken waar het lijden van Jezus werd verbeeld. Voorop werd door leden van de Lonneker Sportvereniging een door de HillBilly Veldfeest gemaakt groot verlicht kruis gedragen.

Veel koren
Voor de Liduinaschool stonden wel honderd schoolkinderen opgesteld. Ze zongen op ontroerende wijze “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij. Het koor Op Toon zong op het Ter Meulenplantsoen een Ave Maria en de kinderen van de Daltonschol gaven voor de Kapel Uit Liefde hun muzikale bijdrage ten beste.

Veel muziek
Daarna ging het naar Erve de Demmert waar de drumband van Excelsior een passend stuk speelde onder de kapschuur aldaar. Via de Demmerskamp ging het naar de Spölminksweg. Daar speelde Excelsior onder een grote partytent, want het miezerde af en toe. Ook het kinderkoor de Liedwientjes deden mee.

Afsluiting
De afsluiting vond plaats in de Jacobus de Meerderekerk, waar Excelsior en de koren  Arte Pax Vocale en Op Toon een lied van Witney Houston zongen en speelden.

De reacties van deelnemers en organisatoren waren heel enthousiast, ook in de dagen erna. De Lonneker Passie is zeker voor herhaling vatbaar!

(Verslag met dank aan Berend Kok)

Ook in de krant TCTubantia was aandacht voor de Lonneker Passie, zie het bericht Indrukwekkende Lonneker Passie met honderden deelnemers

Foto's met dank aan Lonneker Passie, Lonneker Molen en Kameleon Lonneker; enkele foto's van TC Tubantia, gemaakt door © Reinier van Willigen
(bovenaan dit artikel, het laatste avondmaal bij de molen en Excelsior onder de partytent).
 


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP