Startmiddag Vormelingen 2023-2024

Startmiddag Vormelingen

Op zaterdag 8 juli 2023 - de warmste 8 juli ooit gemeten! - kwamen 23 jongeren bij elkaar in de H. Maria Geboortekerk in Losser voor de startviering voor de vormelingen. Er waren jongeren uit heel Maria Vlucht, uit Enschede én uit Haaksbergen en Buurse. Kortom, uit heel Zuidoost Twente!

Van doop tot eerste communie...
De middag begon met een (hernieuwde) kennismaking in de kerk: bij het doopvont, waar ieders kerkelijk leven begon en het altaar, waar de jongeren hun eerste H. Communie hebben ontvangen. Pastor De Heus gaf uitleg en ging voor in gebed, ouders lazen een Bijbelse vertelling en het koor Vivace zong toepasselijke liederen. De kinderen werden er goed bij betrokken.

... tot speuren naar de Geest

Daarna ging de weg naar buiten, waar de wind woei door de bladeren en we de koelte van de schaduw van twee robuuste beuken konden ervaren, net zoals wij de Geest in ons leven kunnen ervaren. Met een korte meditatie werd geput uit de bron, gezongen bij het waaien van de Geest en werden de kinderen gezegend met een bede van Sint Patrick, patroonheilige van Ierland. 

Pubquiz!
Weer binnen wachtte de jongeren een hilarische pubquiz onder leiding van Ans te Lintelo en een heuse quizmaster. Het thema was 'Gaan met die banaan' en de vragen waren hier en daar nog best wel pittig! Met vijf teams zijn leuke prijzen gewonnen en werd de middag gezellig afgesloten. Na de zomer beginnen de voorbereidingen op het H. Vormsel. Tot dan!


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP