Thomasviering in coronatijd

Zaterdag 28 november 2020 werd in de H. Maria Geboortekerk in Losser sinds lange tijd weer een Thomasviering gehouden. Vier leden van het koor Vivace zongen dat het een lieve lust was en er waren inspirerende workshops tijdens de Heilige Chaos. 
 Vol verwachting klopt ons hart!
Alles gaat dit jaar een beetje anders, zoals de St. Maarten- en Sinterklaasintocht in Losser. Maar onze harten blijven kloppen voor december 2020!

Onze creativiteit werd ook op de proef gesteld voor de Thomasviering op 28 november, maar het werd een succes. Hoewel er weinig bezoekers waren, werden alle registers opengetrokken en deed iedereen goed mee.

Heidi en Rietie hebben in de inleiding passend verwoord waar veel mensen naar uitzien in december. In de lezing keken we met Maria uit naar de geboorte van haar kind. Advent is begonnen. Het eerste kaarsje mag aan. En met de feestdagen samen komen, kan het nu wel of niet met de jaarwisseling? Het ging niet alleen over cadeautjes, maar waar we ondanks alles op mogen hopen.

Een PowerPoint ondersteunde het thema "Vol verwachting klopt ons hart". In de Heilige Chaos - uiteraard corona-proof! - waren weer mooie dingen te doen.
Op een anker, teken van hoop, plakten we eigen teksten: zie de foto hierboven. We konden verder een kaarsje aansteken bij Maria, een gebedje schrijven, een kerstkaart maken en/of klaagbriefjes in de klaagmuur stoppen. Er waren ook nog eens goede gesprekken: over hoe we de afgelopen tijd hebben ervaren. Daar kwamen positieve ervaringen uit, maar ook negatieve. Het was goed dat met elkaar te delen.

We sloten af door elkaar het licht, de hoop, met lange kaarsen, door te geven.
We hebben de zang van vier leden van Vivace als heel verbindend ervaren.

Het was fijn om zo weer bij elkaar te zijn. Komt u volgende keer ook?

Thomas & co.

 

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Wie in de schaduw Gods mag wonen
door
past. werker Frank de Heus
Vrij zijn
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP