Over-winnenTijdens de lockdown spelen wij vaker een spelletje. Je kunt winnen en verliezen. Dat hoort erbij! Dan spelen we opnieuw en krijgt iedereen een nieuwe kans.  Er is altijd een volgende kans.

Pasen is het feest van het leven. God laat zien dat Hij nooit iemand loslaat. Hij houdt Jezus vast, dwars door de dood heen. We mogen geloven dat God ook ons vasthoudt, zelfs als we sterven. We gaan ook in ons geloof uit van nieuwe kansen. 

In week 11 en 12 heb ik tien basisschoolklassen mogen ontvangen in de kerken van Haaksbergen en Losser bij het project: Het lijdensverhaal, een verhaal over pesten
De kinderen maakten kennis met het verhaal van de Kruisweg via een korte vertelling. Daarna liepen de kinderen een kruisweg tegen pesten langs actuele kunstfoto’s. Via opdrachten dachten ze in tweetallen na over hoe het is om de pester, de gepeste, de helper of de toeschouwer te zijn.

De adviezen aan de gepeste logen er niet om. Het liep uiteen van: ‘zoek hulp’ tot ‘draai je gewoon om, het gaat vanzelf wel over’. Tegen de pester werd vaak gezegd: ‘jij bent zeker zelf ook gepest of niet?’, en: ‘je bent maar zielig’, en: ‘STOP ERMEE!”

Na afloop was er genoeg om over na te praten. De leerkrachten kregen ook tips van de kinderen om in de klas om te gaan met pestgedrag. Bijvoorbeeld neem een vast moment in de week om met ons over pesten te praten.

Mijn boodschap aan de groep: Je krijgt een nieuwe kans, pesten is te OVERWINNEN.

Ans te Lintelo
Coordinator jongerenactiviteiten parochies Zuid-oost Twente, Activiteiten JP Maria Vlucht
Ans.telintelo@mariavlucht.nl
06 30958689

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Wie in de schaduw Gods mag wonen
door
past. werker Frank de Heus
Vrij zijn
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP