Afscheid Ans te Lintelo


De drie parochies in Zuidoost Twente hebben op vrijdagavond 30 juni 2023 in Losser afscheid genomen van Ans te Lintelo als hun jongerenwerker. In aanwezigheid van haar familie, en van bestuurders, pastores, collega's, de dominee, afgevaardigden van het Twentse Jeugdwerk, en tal van vrijwilligers en parochianen, ook uit de buurparochie Lumen Christi.

Het jongerenwerk van Ans werd voor het voetlicht gebracht. Letterlijk. Theatergroep 'sTOF, opgericht door Ans, speelde een gedeelte uit hun nieuwste voorstelling. Dat ging over het gebruik van de sociale media en hoe dat jongeren heel kwetsbaar kan maken als je op internet te veel van jezelf blootgeeft. Spannend om te zien.

Ans hield een toespraak waarin ze een indrukwekkend overzicht gaf van haar werk. En hoe dat in de loop van de jaren veranderd is. Omdat de leefwereld van jongeren en van de kerk uit elkaar zijn geraakt. En omdat jongeren digitaal en elders in de samenleving zelf snel allerlei aanbod vinden.

Maar wat als jongeren het moeilijk hebben, en kwetsbaar zijn? Wie zoekt hen dan? Wie ziet met respect naar ze om? Dat is taak en roeping van jongerenwerk dat uit de kerk komt.
Ans gaat het loslaten. En dat kan ook. Ze gaf een overzicht van hoe veel van haar taken en programma's worden overgedragen aan werkgroepen en anderen. En onder supervisie van het pastoresteam deels centraal voor Zuidoost Twente worden gecoördineerd.

Tot verrassing én vermaak hebben oud-leden van de theatergroep een medley gezongen. En samen met de huidige leden een lied met een wens en een fijne knuffel.

Ook de collega's en de besturen danken Ans voor veel meer dan alleen haar werk voor jongeren. In Maria Vlucht had ze warme aandacht voor parochianen in de locatieraden, op de locatiesecretariaten, en in de pastoraatsgroepen. En vanuit haar netwerk heeft Ans helpen zoeken naar nieuwe mensen in werkgroepen en het bestuur.

Bedankt Ans, alle goeds, namens ons állemaal!


Paul Daggenvoorde, pastoor

PS: Hier kunt u een interview met Ans te Lintelo lezen én bekijken: Interview met Ans te Lintelo
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP