Hemelvaart 2022

De Hemelvaartwandeling was een succes!
In de ochtend van Hemelvaart keerden na een kleine 2 uur dauwtrappen circa 50 wandelaars terug van een mooie wandeltocht in het Losserse openluchttheater Brilmansdennen. 
Intussen hadden er zich tegen 9.00 uur ruim 80 kerkgangers verzameld, om samen met de wandelaars deel te nemen aan de oecumenische gebedsdienst, die geleid werd door ds. Hennie Marsman en pw Carla Berbée.                                                                                                                                                                 
Net als voorgaande jaren zorgde muziekvereniging 'Excelsior' voor de muzikale omlijsting door o.a. het begeleiden van de samenzang. Na afloop was er voor alle aanwezigen koffie en broodjes.
Een geslaagde ochtend, mede dankzij alle betrokken vrijwilligers en sponsoren (Bakkerij Alink en Jumbo-Losser) en de weergoden.
(verslag Ad Willems, foto en artikel © TC Tubantia)


Achtergrond van onze Hemelvaartwandeling
De Hemelvaartwandeling heeft binnen onze parochie Maria Vlucht een lange geschiedenis. In 2013 werd de eerste wandeling door onze toenmalige diaken Bert Huitink gewandeld van Tubbergen naar Losser als sponsorloop voor de 1,5 oude Jurre Jonker uit Losser, die toen ernstig ziek was: hij leed aan neuroblastoom, een ernstige vorm van kinderkanker.
Hier kunt u zijn oproep van toen teruglezen: Sponsor wandeling van Diaken Huitink voor Jurre

Bert Huitink wist met zijn sponsorloop maar liefst € 4.600,00 op te halen voor de stichting die voor Jurre was gestart.
Jurre zou met al het ingezamelde geld kunnen worden behandeld in Amerika, maar helaas sloegen de behandelingen niet aan en ondanks alle inspanningen heeft het jongetje het niet gehaald. Jurre overleed in april 2014.
De nachtelijke wandeling van 27 kilometer door diaken Huitink werd het begin van een jarenlange traditie. De wandeling veranderde in de loop der jaren tot een kerkenpad-wandeling langs de kerken van Maria Vlucht, zowel de katholieke als de protestantse. Onderweg kon bij elke kerk gerust worden.
Bert, hartelijk dank nog voor deze bijzondere start van deze mooie traditie. We zullen Jurre niet vergeten!
(het dankwoordje "Lopen voor een prachtig doel" komt uit de Parochiekrant Glanerbrug van juni 2013)
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

De oogst is groot, maar arbeiders zijn er te weinig
door
past. werker Frank de Heus
Sla de hand aan de ploeg en kijk niet om
door
past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP